Nieuws

03-05-2017

Huis verkopen: 5 fouten die je niet mag maken

1. De eerste indruk niet in acht nemen 

Een koopbeslissing wordt vaak al in de eerste minuut genomen. Een onmiddellijke klik met de woning is voor een koper ontzettend belangrijk. Die klik kan je natuurlijk stimuleren door je huis stevig te stylen met het oog op een vlotte verkoop. Door de juiste foto’s op een immosite te plaatsen en de nodige sfeer in huis te scheppen verkoop je je woning 2 keer sneller dan anders.
Aangezien kopers tegenwoordig meestal eerst online op je huis botsten, zijn goede foto’s ontzettend belangrijk. Een koper wil in die foto’s de mogelijkheden van het huis ontdekken en overtuigd raken om een kijkje te komen nemen. 
 

2. Slechte foto’s gebruiken

Vastgoedspecialisten zijn het er over eens: goede foto’s verhogen de verkoopprijs. Zorg dus voor goede sfeerfoto’s. De meeste mensen die naar je huis komen kijken baseren zich op de foto’s die ze online vinden en laten zich daar voor het eerst overtuigen. Misschien mag je dan wel minder bezoekers over de vloer verwachten, de kwaliteit is in elk geval hoger en daar draait het uiteindelijk om. 
Let op de juiste belichting als je zelf met het maken van de foto’s aan de slag gaat. Natuurlijke belichting verdient de voorkeur. ‘s Ochtends en ‘s avonds heb je het beste licht, dat zal elke professionele fotograaf je vertellen. 
 

3. Het niet neutraal houden 

Een heel eigen smaak en inrichting is prima, maar als je je huis wil verkopen, hou je het interieur  bij voorkeur neutraal. Haal persoonlijke spullen weg en verwijder rommel, de koper moet zich immers helemaal kunnen inleven in jouw woning. Soms kan zelfs een likje verf het verschil maken, ook hier verdienen neutrale tinten de voorkeur. 
 

4. Geen sfeer scheppen

Neutraal wil niet zeggen sfeerloos. De juiste sfeerelementen zoals kussens en planten kunnen wel, maar ze mogen niet te prominent aanwezig zijn. Zorg dus voor harmonie tussen al deze elementen en geef elke kamer een duidelijke functie, zo kan de potentiële koper zich er onmiddellijk een beeld bij vormen. 
Hou er ook rekening mee dat de eerste fysieke indruk van je huis via de buitenkant van je woonst is. Besteed hier dus ook aandacht aan. Zorg voor een afgeborstelde gevel, neem die voortuin onder handen, zorg ervoor dat alles is opgeruimd en schraap misschien zelfs het mos van tussen de tegels. Een vlotte verkoop zit vaak in de details. 
 

5. Je huis (te lang) leeg laten staan

Staat je woonst al een tijdje leeg en geraakt het niet verkocht? Weet dat meubels in huis voor meer sfeer zorgen, wat dan weer gunstig is voor de verkoop. Er zijn ondertussen heel wat gespecialiseerde bedrijven die je huis inrichten voor de verkoop, misschien wel het overwegen waard? De meeste mensen kunnen zich geen goed beeld vormen van de mogelijkheden van de ruimtes zonder meubels, hou daar rekening mee! 
Wil je meer krijgen voor je woonst en een vlotte verkoop realiseren, dan kunnen de bovenstaande tips zeker mee het verschil maken. 
 

Bron: Immovlan.be door Kevin Stickens